top of page
4.png
1.png

Het lichaam fungeert als een materieel geheugenveld dat onze Ziel omhult, als een archief van de ervaringen, sensaties en emoties die we in de loop van ons leven hebben verzameld. Diep in elke cel van ons lichaam ligt onze levensreis verborgen.

 

Het lichaam bewaart de verhalen die we soms vergeten zijn, maar die altijd - en soms onzichtbaar - aanwezig zijn, wachtend om opnieuw gehoord te worden, opnieuw gezien te mogen worden, zodat het losgelaten kan worden.

Wanneer we de diepten van het lichaam binnengaan en deze innerlijke wereld beginnen te verkennen, krijgen we inzicht in de pijn van het verwaarloosde kind, voelen we de breuken in ons gebroken hart, en realiseren we ons de diepgaande behoefte aan verbinding en liefde.

 

Deze training leert je om de emotionele en fysieke sporen van deze ervaringen te lezen. De tools die je leert zullen je in staat stellen om de diepgewortelde emoties en onverwerkte herinneringen te verkennen en een mogelijkheid op een zelf gestuurde bevrijding te bieden

Praktijkgericht leren vormt de kern van deze training. We leggen sterk de nadruk op de praktische toepassing van de geleerde concepten. Naast het oefenen met elkaar, doorloop je ook zelf de verschillende stappen. Dit stelt je in staat om het vertrouwen en de vaardigheden op te bouwen die essentieel zijn voor het toepassen van de Ahmyo methode. Tijdens deze training krijg je de kans om de opgedane kennis in de praktijk te brengen en te ervaren hoe energetisch lichaamswerk in werkelijkheid functioneert.

Als deelnemer aan deze training leer je de kunst van het indrukken van 'de knop' van het lichaam, waardoor de persoon zelf het helingsproces kan in gang zetten. Het hoofddoel van deze training is het begrijpen van de taal van het lichaam, het vermogen om de uitgestraalde energie te lezen en het bieden van gepaste ondersteuning als een uitnodiging voor het lichaam om te reageren.

Een essentieel punt om te benadrukken is dat deze training zich volledig richt op het werken met de aanwezigheid vanuit het lichaam zelf. We volgen de energie van het lichaam en nodigen uit, waardoor het lichaam stap voor stap en in veiligheid, in zijn eigen tempo, opnieuw kan leren verbinden.

De focus ligt hierbij dus niet op het actief 'sturen' van energie, maar eerder op het activeren van de eigen kracht van het lichaam. Dit benadrukt de kracht en de wijsheid van het lichaam om zichzelf te herstellen en in evenwicht te brengen. Als energetisch lichaamswerker faciliteer en ondersteun je, volgens de Ahmyo methode, de natuurlijke stroom van energie.

Door te werken op deze wijze, empower je niet alleen je cliënten om hun eigen welzijn te leren kennen, maar je respecteert ook het inherente vermogen van het lichaam om zichzelf te kunnen genezen en in balans te komen. Maar soms heeft iemand even een helpende hand nodig, een veilig bedding om dit te verwezenlijken.

Energetisch lichaamswerk volgens de Ahmyo Methode is een para-sympathische benadering van lichaamswerk, waarbij liefdevolle aandacht wordt besteed aan spanningsgebieden. 

 

Dit gebeurt op een zachte maar effectieve manier, zonder dwingend door de mechanismen van het lichaam te willen gaan. In plaats daarvan nodigen we het lichaam uit om deze plekken te verkennen door bewust aanwezig te zijn, je ademhaling te ontdekken, aanraking te ontvangen, stemgebruik en beweging toe te passen om ruimte te maken voor de dans tussen het mentale en het fysieke die elkaar daadwerkelijk willen ontmoeten.

 

Je leert:

 • Trauma theorie vanuit het zenuwstelsel en de wervelkolom.

 • Begrip van wat verdedigingsmechanismen zijn in het lichaam.

 • Hoe hier veilig en ethisch in te bewegen/werken. 

 • Je leert werken in de vier lichamen van bewustzijn, rondom het lichaam heen.

 • Je leert werken met de chakra's, de meridianen en drukpunten als energetische opslagplekken. 

 • Het belang van ademhaling tijdens lichaamswerk.

 • Geluid en beweging als expressie-instrument. 

 • De kracht en kunst van aanraking (of juist loslaten). 

wlh.png
2.png
Ahmyo, Sacred Healing.png

Deze training bestaat naast de gedeelde theorie en tools ook uit een individueel proces waarbij je zelf twee behandelingen zult ondergaan. Dit aspect van de training biedt een waardevolle gelegenheid om de praktijk vanuit het perspectief van de cliënt te ervaren, te doorvoelen en echt te leren begrijpen.

 • Diepgaande Kennis: Je krijgt een diepgaande verkenning van het energetische aspect van het lichaam vanuit de Ahmyo methode en leert hoe je deze kennis kunt toepassen bij jezelf en bij anderen.

 • Praktische Ervaring: Je krijgt de gelegenheid om praktische vaardigheden op te bouwen door te oefenen met elkaar. 

 • Studiemateriaal: Er wordt studiemateriaal verstrekt om je leerproces te ondersteunen en te verrijken.

 • Certificering: Na succesvolle afronding van de training ontvang je een certificaat als bewijs van je deelname en bekwaamheid als Energetisch Lichaamswerker.

 • Een Levenslange Vaardigheid: De kennis en vaardigheden die je tijdens deze training verwerft, zullen niet alleen waardevol zijn tijdens de training zelf, maar gedurende je hele leven. Deze vaardigheden hebben toepassingen op zowel persoonlijk als professioneel vlak en bieden blijvende waarde.

Voor wie is deze training?

Deze training is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in energetisch lichaamswerk, waaronder therapeuten, coaches, masseurs, yogadocenten en iedereen die anderen wilt ondersteunen bij het herstellen van het energetische welzijn. Of je nu al professioneel actief bent in een gerelateerd veld of gewoon gepassioneerd bent over het helpen van anderen, deze training biedt waardevolle kennis en vaardigheden. Het maakt niet uit of je al ervaring hebt met energetisch lichaamswerk of dat dit nieuw voor je is; de training is ontworpen om deelnemers op verschillende niveaus te ondersteunen.

 

Agenda:

 • 15 & 16 januari 2024 + 29 & 30 januari 2024 (Nog 1 plek vrij)

 • 15 & 16 april 2024 + 29 & 30 april 2024 (Nog 3 plekken vrij)

Investering in Jezelf:

De investering voor deelname aan de Energetisch Lichaamswerker training bedraagt €1444,-

praktisc.png
bottom of page