top of page

Nervous System Energetics (training)

download-logo.png

Diep in elke cel van ons lichaam ligt onze levensreis verborgen. Het lichaam fungeert als een materieel geheugenveld dat onze Ziel omhult, als een archief van de ervaringen, sensaties en emoties die we in de loop van ons leven hebben verzameld. Het lichaam bewaart de verhalen die we soms vergeten zijn, maar die altijd - en soms onzichtbaar - aanwezig zijn, wachtend om opnieuw gehoord te worden, opnieuw gezien te mogen worden, zodat het losgelaten kan worden.

Wanneer we de diepten van het lichaam binnengaan en deze innerlijke wereld beginnen te verkennen, krijgen we inzicht in de pijn van het verwaarloosde kind, voelen we de breuken in ons gebroken hart, en realiseren we ons de diepgaande behoefte aan verbinding en liefde. Deze training leert je om de emotionele en fysieke sporen van deze levenservaringen te lezen. De tools die je leert zullen je in staat stellen om de diepgewortelde emoties en onverwerkte herinneringen te verkennen en een mogelijkheid op een zelf gestuurde bevrijding te bieden.

Dit gebeurt op een zachte maar effectieve manier, zonder dwingend door de mechanismen van het lichaam te willen gaan. In plaats daarvan nodigen we het lichaam uit om deze plekken te verkennen door bewust aanwezig te zijn, je ademhaling te ontdekken, aanraking te ontvangen, stemgebruik en beweging toe te passen om ruimte te maken voor de dans tussen het mentale en het fysieke die elkaar daadwerkelijk willen ontmoeten.

 

Inhoud van deze training:

 • Verdieping in de trauma theorie vanuit het perspectief van het zenuwstelsel en de wervelkolom, om een dieper begrip te krijgen van hoe trauma zich manifesteert in het lichaam.

 • Analyse van verdedigingsmechanismen in het lichaam en hoe deze mechanismen kunnen worden herkend en benaderd in een veilige en ethische context.

 • Praktische technieken om bewust te bewegen en te werken met het lichaam, waarbij de focus ligt op het omringende bewustzijn.

 • Toepassing van werken met de chakra's, meridianen en drukpunten als energetische reservoirs om spanning opgeslagen in het lichaam, los te laten en balans te herstellen.

 • Belang van ademhalingstechnieken en gerichte bewegingsoefeningen tijdens lichaamswerk om de helende kracht te versterken en de emotionele regulatie te bevorderen.

 • Integratie van geluid en beweging als expressieve tools om dieper contact te maken met het lichaam en emotionele blokkades vrij te laten.

 • Verkenning van de kracht en subtiliteit van aanraking, en het belang van zowel het actief aanraken als het loslaten in het proces van heling en herstel.

Naast de gedeelde theorie en praktische tools omvat deze training ook een individueel proces waarbij je twee 1-op-1 sessies ontvangt. Dit aspect van de training biedt een waardevolle gelegenheid om de praktijk te ervaren vanuit het perspectief van de cliënt. Het stelt je in staat om de impact van de technieken te doorvoelen en echt te begrijpen, wat essentieel is voor een diepgaand begrip en vaardigheid in het werken met het lichaam.

Ahmyo, Sacred Healing.png

Energetisch lichaamswerk volgens de Ahmyo Methode is een para-sympathische benadering van lichaamswerk, waarbij liefdevolle aandacht wordt besteed aan spanningsgebieden. 

Praktijkgericht leren:

Praktijkgericht leren vormt de kern van deze training. Tijdens deze training krijg je de kans om de opgedane kennis in de praktijk te brengen en te ervaren hoe energetisch lichaamswerk in werkelijkheid functioneert. Dit stelt je in staat om het vertrouwen en de vaardigheden op te bouwen die essentieel zijn voor het toepassen van de Ahmyo methode.

Als deelnemer aan deze training leer je de kunst van het indrukken van 'de knop' van het lichaam, waardoor de persoon zelf het helingsproces kan in gang zetten. We volgen de energie van het lichaam en nodigen uit, waardoor het lichaam stap voor stap en in veiligheid, in zijn eigen tempo, opnieuw kan leren verbinden. Een essentieel punt om te benadrukken is dat deze training zich volledig richt op het werken met de aanwezigheid vanuit het lichaam zelf.  

De focus ligt hierbij dus niet op het actief 'sturen' van energie, maar eerder op het activeren van de eigen kracht van het lichaam. Dit benadrukt de kracht en de wijsheid van het lichaam om zichzelf te herstellen en in evenwicht te brengen. Als lichaamswerker faciliteer en ondersteun je, volgens de Ahmyo methode, de natuurlijke stroom van energie.

Door te werken op deze wijze, empower je niet alleen je cliënten om hun eigen welzijn te leren kennen, maar je respecteert ook het inherente vermogen van het lichaam om zichzelf te kunnen genezen en in balans te komen. Soms heeft iemand even een helpende hand nodig, een veilig bedding om dit te kunnen verwezenlijken.

05JENNEFER_by_LandaPenders-12.jpg

Je leert:

 • Diepgaand Lichaamswerk: Verken verschillende lichaamsgerichte technieken om spanningen te verlichten en de natuurlijke energiestroom te herstellen. Tijdens deze training duiken we diep in de connectie tussen levenservaringen, de gelaagdheid van het lichaam en het zenuwstelsel.

 • Energetische Alchemie: Leer werken met subtiele energiestromen, ontdek en transformeer vastzittende energie. Dit gaat verder dan traditioneel energetisch werk, je leert de knop in te drukken van het lichaam waarbij het lichaam weer terug mag komen in het zelfherstellende vermogen. 

 • Trauma-geïnformeerde Benadering: Ontwikkel een weten en inzicht in de impact van trauma op het bewustzijn, hoe dit terug kan komen in het lichaam en leer begeleidingstechnieken die veilig en respectvol zijn om je cliënten hier doorheen te kunnen begeleiden.

 • Psycho-educatie Integratie: Begrijp hoe gedachten en emoties interageren met het fysieke. Gebruik de kennis van het zenuwstelsel om een holistische benadering van welzijn te ontwikkelen.

 • Certificering: Na succesvolle afronding van de training ontvang je een certificaat als bewijs van je deelname.

 • Een Levenslange Vaardigheid: De kennis en vaardigheden die je tijdens deze training verwerft, zullen niet alleen waardevol zijn tijdens de training zelf, maar gedurende je hele leven. Deze vaardigheden hebben toepassingen op zowel persoonlijk als professioneel vlak en bieden blijvende waarde.

Ahmyo, Sacred Healing.png
 • Studiegids en Algemene voorwaarden:
 • Inschrijven
 • Voor wie is deze training?
  Deze training is geschikt voor professionals zoals therapeuten, coaches, masseurs, en yogadocenten, maar ook voor iedereen die een passie heeft voor het helpen van anderen. Of je nu al ervaring hebt in een gerelateerd veld of nieuw bent in de wereld van energetisch lichaamswerk, deze training biedt waardevolle kennis en vaardigheden die je kunt toepassen. Zelfs als je geen ervaring hebt als therapeut en/of lichaamswerker maar wel interesse hebt in deze training, ben je van harte welkom om je aan te melden. Na aanmelding zal er een intakegesprek plaatsvinden om te kijken of de training geschikt is voor jou.
 • Wat is de investering voor deelname?
  De investering voor deelname aan de training: Nervous system Energetics bedraagt €1444,- en kan in delen worden voldaan. Als er wordt gekozen om de investering in delen te voldoen, ziet het betaalplan er als volgt uit: Een eenmalige betaling van €144,- als reserveringskosten. Gevolgd door vijf maandelijkse termijnen van €260,- elk.
 • Overige vragen?
  Overige vragen kun je stellen door contact op te nemen via: info@ahmyosacredhealing.com Deze vragen zullen binnen 2 werkdagen worden beantwoord.
 • Hoelang en wanneer vindt deze training plaats?
  Deze training bestaat uit vier lesdagen in groepsvorm, twee individuele 1:1 sessies en materiaal om thuis te studeren. De eerst volgende Nervous System Energetics vindt plaats op: - 15, 16, 29 & 30 april 2024 (inschrijven mogelijk, nog 1 plek vrij voor deelname). - 15, 16, 29 & 30 juli 2024 (inschrijven mogelijk).
 • Kan ik deelnemen zonder te weten wat mijn 'medicijn' is?
  Absoluut, je bent van harte welkom! Veel deelnemers starten de jaartraining zonder een helder beeld te hebben van hun 'medicijn'. Doorheen de ervaringen, kennisoverdracht en transformatieprocessen in de jaartraining ontvouwt en verdiept jouw unieke medicijn zich organisch. Het is een reis van zelfontdekking en innerlijke groei waarin je de ruimte krijgt om jouw diepste roeping te verkennen. Vele deelnemers hebben tijdens de jaartraining helderheid gevonden over hun medicijn en zijn op diepgaande wijze verbonden geraakt met hun zielsmissie. Voorbeelden van unieke 'medicijnen' die zich tijdens de jaartraining hebben ontvouwd: Sterftebegeleider: Het begeleiden van anderen in het proces van sterven. Emotie-proever: Het vermogen om de diepte en smaak van emoties te proeven, zonder dat het wordt uitgesproken hoe de ander zich voelt. Zwangerschaps-/baarmoederbegeleider: Het ondersteunen van vrouwen tijdens de zwangerschap en in het verbinden met de energie van de baarmoeder. Lichaamswerker: Het faciliteren van transformatie en heling door middel van lichaamsgericht werk. Groeps- en teamwerker: Het leiden en begeleiden van groepen en teams in hun gezamenlijke ontwikkeling. Innerlijk kind-drager: De capaciteit om het innerlijke kindgevoel van anderen over te nemen, om hen hier vervolgens doorheen te begeleiden, en te helpen bij de verwerking van jeugdtrauma's.
 • Inhoud Jaartraining
  Er zijn drie modules waarbij elke module wordt afgesloten met een psilokakau ceremonie en een daarbij opvolgende integratie bijeenkomst. Alle bijeenkomsten zijn in fysieke vorm. Tussen de module bijeenkomsten door ontvang je een individuele sessie om je proces tijdens deze jaartraining zo goed als mogelijk te kunnen waarborgen. De Lesdagen staan gepland op de volgende data: Module 1: Innerlijk kind en de levenservaringen & het aardse bewustzijn 6 september 2024 11 oktober 2024 8 november 2024 7 december 2024 (Psilokakau ceremonie) 10 december 2024 (Online: integratie bijeenkomst) Module 2: Vrouwelijke energie en het pijnlichaam & het onder bewustzijn 10 januari 2025 7 februari 2025 7 maart 2025 12 april 2025 (Psilokakau ceremonie) 15 april 2025 (Online: integratie bijeenkomst) Module 3: Mannelijke energie en de copingstrategie & het hogere bewustzijn 9 mei 2025 13 juni 2025 11 juli 2025 9 augustus 2025 (Psilokakau ceremonie) 12 augustus 2025 (Online: integratie bijeenkomst)
 • Kan je de modules los bijwonen?
  Nee. De bijeenkomsten vormen een logisch geheel en zijn niet los van elkaar te volgen. Meld je je aan voor de Sacred Healing jaartraining dan committeer je je voor het hele opleidingsjaar inclusief de eerder beschreven investeringen. Wanneer je je commitment bij deze jaartraining neerlegt is het niet de bedoeling om hier tijdig mee te stoppen. Deelnemen aan deze jaartraining vraagt een toewijding, een commitment, een diepe investering qua tijd, energie en een daarbij passende financiële investering. Ik kan je alle tools meegeven die je nodig hebt maar uiteindelijk ben JIJ de kapitein van je eigen schip. Het is aan jou om deze tools te integeren in het dagelijks leven zodat het kan bewegen, getild kan worden naar een veel hoger niveau dan alleen nieuwe (oer oude) kennis, een nieuw weten.
 • Wat is de financiële investering?
  De financiële investering is €4444,- (en kan in 15 termijnen worden voldaan). Bij definitieve inschrijving zal er een aanbetaling van €144,- worden gevraagd. De aanbetaling van €144,- zal worden verrekend met de financiële investering. Deze financiële investering is inclusief: 9 gezamenlijke module bijeenkomsten 9 individuele sessies 3 psilokakau ceremonies Alle lesmateriaal wat je nodig hebt Licentie om te werken met de Ahmyo Methode Een Ahmyo Sacred Healing goodiebag/werkpakket. Lunch op de module dagen
 • Aanmelden?
  Lief mens! Ik ontvang je graag en met alle liefde. Jezelf aanmelden voor deze jaartraining kan door een mailtje te sturen naar: info@ahmyosacredhealing.com Er zijn maximaal 6 plekken beschikbaar voor deelname, VOEL jij een ja? Wil ik je adviseren hier gehoor aan te geven. Dit zal de laatste keer zijn dat ik deze jaartraining in deze vorm aanbied.
 • Welke voorbereidingen zijn van belang te treffen alvorens deelname aan een ceremonie?
  Er zijn verschillende belangrijke voorbereidingen die je moet treffen voordat je deelneemt aan een psilokakau ceremonie. Deze voorbereidingen hebben betrekking op verschillende aspecten. Een paar dagen voorafgaand aan de ceremonie kan het nuttig zijn om een licht en zuiverend dieet te volgen. Dit kan het vermijden van zwaar, gekruid voedsel, alcohol, cafeïne en bepaalde kruiden omvatten. Het doel is om je lichaam te zuiveren en je receptiviteit te vergroten voor de plantmedicijnen. Het is van groot belang om je geest en emoties voor te bereiden op de ervaring. Reflecteer op je intenties, doelen en eventuele emotionele uitdagingen waarmee je te maken hebt. Het is belangrijk om te begrijpen dat de ceremonie niet alleen op de dag zelf plaatsvindt, maar dat de voorbereiding ook een integraal onderdeel is van het proces. Het vraagt om een vorm van commitment en betrokkenheid. Na definitieve aanmelding ontvang je meer gedetailleerde informatie over de voorbereidingen die je moet treffen.
 • Is Psilokakau vergelijkbaar met een ayahuasca ceremonie?
  Zowel psilokakau als ayahuasca zijn beide plantmedicijnen, maar ze hebben elk een unieke manier van communiceren. Psilokakau verwijst naar een combinatie van psilocybinehoudende paddenstoelen/truffels (zoals magic mushrooms) en cacaodrank, terwijl ayahuasca een psychoactieve drank is die wordt bereid uit de Banisteriopsis caapi-wijnstok en andere plantaardige ingrediënten. Beide plantmedicijnen hebben entheogene eigenschappen en kunnen leiden tot diepgaande spirituele ervaringen en innerlijke reizen. Ze kunnen inzichten, emotionele heling en persoonlijke groei bevorderen. Wat betreft de "diepgang" en de intensiteit van een ceremonie, kunnen zowel psilokakau als ayahuasca vergelijkbare ervaringen bieden. Beide kunnen een diepere verbinding met het zelf, het universum en het hogere bewustzijn mogelijk maken.
 • Wat mag ik van de begeleiding verwachten?
  Van onze begeleiding mag je verwachten dat zij de juiste en liefdevolle ondersteuning bieden gedurende je reis. De plantreizen die wij organiseren worden vormgegeven met een diepgaande energetische therapeutische benadering. Hierbij komen de eeuwenoude energetische kennis en het hedendaagse therapeutische bewustzijn op een bijzondere wijze samen. Onze begeleiders zijn getraind en ervaren in het harmonieus integreren van deze twee stromingen. Ze hebben diepgaande kennis van de energetische aspecten van plantmedicijnen en begrijpen hoe deze kunnen worden aangewend voor therapeutische doeleinden. Deze integratie van oude wijsheid en hedendaagse inzichten creëert een unieke en effectieve benadering die gericht is op persoonlijke groei, bewustwording en heling. Tijdens je reis met onze begeleiding kun je verwachten dat je wordt ondersteund op zowel energetisch als therapeutisch niveau, met aandacht voor zowel de spirituele als de emotionele aspecten van je ervaring. Dit holistische perspectief strekt zich uit tot de diepste lagen van jezelf, waar heling en transformatie mogelijk worden.
 • Hoe zijn de psilokakau ceremonies ontstaan?
  De psilokakau ceremonies zijn begonnen met een droom met de boodschap om cacao te leren kennen. Na vele jaren reizen en spaceholden met ayahuasca voelde ik enige aarzeling over wat cacao voor mij zou kunnen betekenen. Want… Ayahuasca was voor mij hét moeder medicijn en waarom een ander medicijn als ik me zo thuis voel bij haar. Maar diep van binnen wist ik dat ik deze droom moest volgen. Toen ik cacao leerde kennen, ontstond er een diepe verbondenheid en voelde ik me intern door haar Spirit begeleid. Enkele maanden later werd ik opnieuw uitgenodigd in een droom, dit keer om paddenstoelen en blauwe lotus toe te voegen. Hoewel ik wederom mijn twijfels had en me afvroeg of dit wel veilig was, besloot ik onderzoek te doen. Ik ontdekte dat deze combinatie al eeuwenlang werd gebruikt en dat het een boodschap was van iets hogers. Ik kan het niet anders omschrijven dan dat Spirit wilde dat ik op deze manier in aanraking kwam met een nieuw medicijn. Stap voor stap begon ik te experimenteren met deze combinatie totdat ik de juiste dosering vond waarin de planten duidelijk met mij konden communiceren en ik hen begreep. Tijdens deze bijzondere ontmoeting werden deze samenstelling planten mijn leraren en gidsen. Ze dragen zo een diepgaande wijsheid en kracht met zich mee. Via deze weg mocht ik “eerst" leren om op een diep niveau met hen te communiceren, hun taal te leren spreken, ze hebben namelijk een hele andere vorm van communicatie in vergelijking met ayahuasca. Dit medicijn voelt voor mij als een brug naar mijn wortels, naar mijn voorouders, en het brengt een diep gevoel van thuiskomen met zich mee. Het verbindt me met mijn erfgoed en herinnert me aan de kracht en wijsheid die mijn voorouders koesterden. Het is een diepgaand medicijn welke mij begeleid naar mijn essentie. Ik voel me gezegend dat ik tijdens mijn psilokakau-ceremonies hun wijsheid en helende kracht mag ervaren en anderen mag ondersteunen tijdens hun innerlijke reis. Ik voel me bevoorrecht om mensen te begeleiden op hun weg naar persoonlijke transformatie en groei en samen met dit medicijn bruggen te slaan tussen de verschillende delen van henzelf.
 • Krijgt elke deelnemer dezelfde hoeveelheid van het plantmedicijn om in te nemen?
  Nee, niet alle deelnemers ontvangen automatisch dezelfde hoeveelheid plantmedicijn om in te nemen tijdens een ceremonie. Het bepalen van de dosering wordt vaak individueel en intuïtief afgestemd op elke persoon. De hoeveelheid die iemand ontvangt, kan afhangen van verschillende factoren, zoals gevoeligheid, eerdere ervaringen, persoonlijke intenties en de beoordeling van de begeleiders. Op basis hiervan kunnen wij een beslissing nemen over de dosering die het meest geschikt is voor de individuele deelnemer. Het is belangrijk op te merken dat we ervaren professionals zijn die getraind zijn in het werken met plantmedicijnen. We hebben voldoende kennis en ervaring om de dosering op een veilige en effectieve manier af te stemmen op de behoeften van elke persoon. Het doel is om een optimale ervaring te creëren, waarbij de deelnemer de voordelen en inzichten van het plantmedicijn kan ervaren, terwijl de veiligheid en het welzijn gewaarborgd blijven.
 • Kan ik na een ceremonie gewoon naar huis?
  Ja. Na een psilokakau ceremonie kun je over het algemeen voldoende geland zijn om naar huis te gaan, inclusief zelfstandig rijden. Psilokakau heeft over het algemeen een kortere duur en een "milder effect" in vergelijking met ayahuasca. Bij een ayahuasca ceremonie daarentegen kan de ervaring langduriger zijn. Het is altijd verstandig om na een plantmedicijn ceremonie goed naar jezelf te luisteren en te beoordelen of je in staat bent om veilig naar huis te gaan. Als je twijfelt of je nog steeds de effecten voelt of als je je niet comfortabel voelt om te rijden, is het aan te raden om een alternatieve vorm van vervoer te regelen.
bottom of page