top of page

Training: Nervous system Energetics

Het zenuwstelsel is als een netwerk van herinneringen die onbewust door het lichaam heen stroomt. Diep in elke cel van ons lichaam ligt onze levensreis verborgen. Het lichaam fungeert als een materieel geheugenveld dat onze Ziel omhult, als een archief van de ervaringen, sensaties en emoties die we in de loop van ons leven hebben verzameld. Het zenuwstelsel bewaart de verhalen die we soms vergeten zijn, maar die altijd - en soms onzichtbaar - aanwezig zijn, wachtend om opnieuw gehoord te worden, opnieuw gezien te mogen worden, zodat het losgelaten kan worden.

Wanneer we de diepten van het lichaam binnengaan en deze innerlijke wereld beginnen te verkennen, krijgen we inzicht in de pijn van het verwaarloosde kind, voelen we de breuken in ons gebroken hart, en realiseren we ons de diepgaande behoefte aan verbinding en liefde. Deze training leert je om de emotionele en fysieke sporen van deze levenservaringen te lezen. De tools die je leert zullen je in staat stellen om de diepgewortelde emoties en onverwerkte herinneringen te verkennen en een mogelijkheid op een zelf gestuurde bevrijding te bieden.

Dit gebeurt op een zachte maar effectieve manier, zonder dwingend door de mechanismen van het lichaam te willen gaan. In plaats daarvan nodigen we het lichaam uit om deze plekken te verkennen door bewust aanwezig te zijn, je ademhaling te ontdekken, aanraking te ontvangen, stemgebruik en beweging toe te passen om ruimte te maken voor de dans tussen het mentale en het fysieke die elkaar daadwerkelijk willen ontmoeten.

05JENNEFER_by_LandaPenders-12.jpg

Inhoud van deze training:

Het kernelement van deze training is een verdieping in de trauma theorie vanuit het perspectief van het zenuwstelsel en de wervelkolom, om een dieper begrip te krijgen van hoe trauma zich manifesteert in het lichaam.

Tijdens deze training leer je over verdedigingsmechanismen van het lichaam en hoe deze mechanismen kunnen worden herkend en benaderd in een veilige en ethische context. Dit omvat praktische technieken om bewust te leren bewegen en te werken met het eigen tempo van het lichaam. Naast de gedeelde theorie en praktische tools omvat deze training ook een individueel proces waarbij je tijdens de training verschillende 1-op-1 sessies ontvangt, al dan niet tijdens het oefenen met medestudenten of als demo. Dit aspect van de training biedt een waardevolle gelegenheid om de praktijk te ervaren vanuit het perspectief van de cliënt. Het stelt je in staat om de impact van de technieken te doorvoelen en echt te begrijpen, wat essentieel is voor een diepgaand begrip en vaardigheid in het werken met het lichaam.

ENERGETISCH LICHAAMSWERK VOLGENS DE AHMYO METHODE BESTAAT UIT EEN PARASYMPATHISCHE BENADERING WAARBIJ EEN LIEFDEVOLLE EN UITNODIGENDE, AANDACHT WORDT BESTEED AAN SPANNINGSGEBIEDEN.

Als deelnemer aan deze training leer je de kunst van het indrukken van 'de knop' van het lichaam, waardoor de persoon zelf het helingsproces kan in gang zetten. We volgen de energie van het lichaam en nodigen uit, waardoor het lichaam stap voor stap en in veiligheid, in zijn eigen tempo, opnieuw kan leren verbinden. Een essentieel punt om te benadrukken is dat deze training zich volledig richt op het werken met de aanwezigheid vanuit het lichaam zelf.  

De focus ligt hierbij dus niet op het actief 'sturen' van energie, maar eerder op het activeren van de eigen kracht van het lichaam. Dit benadrukt de kracht en de wijsheid van het lichaam om zichzelf te herstellen en in evenwicht te brengen. Als lichaamswerker faciliteer en ondersteun je, volgens de Ahmyo methode, de natuurlijke stroom van energie.

Door te werken op deze wijze, empower je niet alleen je cliënten om hun eigen welzijn te leren kennen, maar je respecteert ook het inherente vermogen van het lichaam om zichzelf te kunnen genezen en in balans te komen. Soms heeft iemand even een helpende hand nodig, een veilig bedding om dit te kunnen verwezenlijken.

Praktijkgericht leren:

Praktijkgericht leren vormt de kern van deze training. Tijdens deze training krijg je de kans om de opgedane kennis in de praktijk te brengen en te ervaren hoe energetisch lichaamswerk in werkelijkheid functioneert. Dit stelt je in staat om het vertrouwen en de vaardigheden op te bouwen die essentieel zijn voor het toepassen van de Ahmyo methode.

MAGDA_by_LandaPenders-44.jpg
 • Studiegids:
 • Voor wie is deze training?
  Deze training is geschikt voor professionals zoals therapeuten, coaches, masseurs, en yogadocenten, maar ook voor iedereen die een passie heeft voor het helpen van anderen. Of je nu al ervaring hebt in een gerelateerd veld of nieuw bent in de wereld van energetisch lichaamswerk, deze training biedt waardevolle kennis en vaardigheden die je kunt toepassen. Zelfs als je geen ervaring hebt als therapeut en/of lichaamswerker maar wel interesse hebt in deze training, ben je van harte welkom om je aan te melden. Na aanmelding zal er een intakegesprek plaatsvinden om te kijken of de training geschikt is voor jou.
 • Wat is de investering voor deelname?
  De investering voor deelname aan de training: Nervous system Energetics bedraagt €1444,- en kan in delen worden voldaan. Als er wordt gekozen om de investering in delen te voldoen, ziet het betaalplan er als volgt uit: Een eenmalige betaling van €144,- als reserveringskosten. Gevolgd door vijf maandelijkse termijnen van €260,- elk.
 • Overige vragen?
  Overige vragen kun je stellen door contact op te nemen via: info@ahmyosacredhealing.com Deze vragen zullen binnen 2 werkdagen worden beantwoord.
 • Hoelang en wanneer vindt deze training plaats?
  Deze training bestaat uit vier lesdagen in groepsvorm en materiaal om thuis te studeren. De eerst volgende Nervous System Energetics vindt plaats op: - 2, 3, 23, 24 september 2024
 • Agenda
  13 en 14 mei 2024 van 10:00 - 16:00 Intervisie: 27 mei 2024 19:00 via Zoom 10 en 11 juni 2024 10:00 - 16:00 Intervisie: 24 juni 2024 19:00 via Zoom 8 en 9 juli 2024 10:00 - 16:00 Intervisie: 22 juli 2024 19:00 via Zoom 16 en 17 september 10:00 - 16:00 Intervisie: 30 september 2024 19:00 via Zoom 21 en 22 oktober 10:00 - 16:00 Intervisie: 4 november 2024 19:00 via Zoom 18 en 19 november 10:00 - 16:00 Deze trainingsdata is VOL. Je kunt je op het inschrijfformulier inschrijven voor de wachtlijst. In januari staat de volgende gepland.
 • Wat zijn de grote lijnen van deze training?
  We gaan deze reis samen aan gedurende 6 maanden. Elke maand zijn er twee aaneengesloten dagen/ bijeenkomsten (dus in totaal 12 fysieke bijeenkomsten). Maandelijkse intervisie/overlegmomenten (via Zoom). Ondersteunende WhatsApp groep. Naast de aangereikte handvaten zul je ook zelf diepgaande (en transformerende) processen doormaken. Je wordt aangemoedigd om het geleerde direct in de praktijk te brengen, waardoor de training nog dieper zal integreren.
 • Wat is de investering voor deelname?
  De investering voor deelname aan de training: Somatic Release Therapy bedraagt €3333,- en kan in delen worden voldaan. Als er wordt gekozen om de investering in delen te voldoen, ziet het betaalplan er als volgt uit: Een eenmalige betaling van €133,- als reserveringskosten. Gevolgd door acht maandelijkse termijnen van €400,- elk.
 • Hoe worden de live Zoom-sessies georganiseerd en hoe kan ik eraan deelnemen?
  De live Zoom-sessies worden georganiseerd op vaste data en tijden. Tijdens deze sessies gaan we dieper in op de behandelde concepten, beantwoorden we vragen en bieden we ondersteuning en begeleiding. Alle sessies vinden plaats via Zoom en duren ongeveer een uur. De live sessies worden opgenomen en worden beschikbaar gesteld in het online leerplatform, zodat je ze altijd kunt terugkijken! Data live sessies: Live sessie 1: Zondag 16 juni 2024 om 14:00 Live sessie 2: Zondag 30 juni 2024 om 14:00 Live sessie 3: Zondag 14 juli 2024 om 14:00 Live sessie 4: Zondag 28 juli 2024 om 14:00 Live sessie 5: Zondag 11 augustus 2024 om 14:00
 • Hoe lang duurt dit online programma?
  'The Alchemy of Energy' is een zelfgeleide cursus van 5 modules, met live Zoom-sessies verspreid over enkele weken voor extra ondersteuning.
 • Wanneer gaat het programma van start?
  Momenteel is het programma al van start gegaan - je kunt jezelf echter nogsteeds inschrijven en profiteren van de modules en de opgenomen live sessies. In december 2024 zullen we het programma opnieuw lanceren, met nieuwe mogelijkheden en sessies. Schrijf je je voor deze datum in? Ben je opnieuw welkom bij deze live sessies.
 • Is er een specifieke tijdslimiet om de cursus te voltooien?
  Nee, er is geen strikte tijdslimiet om de cursus te voltooien. Je kunt in je eigen tempo door de modules gaan. De live Zoom-sessies zij niet verplicht om bij te wonen maar op basis van je eigen schema. We raden echter aan om regelmatig deel te nemen en consistent te blijven, zodat je optimaal kunt profiteren van de cursuservaring en de ondersteuning die hierbij past.
bottom of page