top of page

Somatic release Therapy

In onze moderne wereld, waar de geest vaak overuren maakt en het dagelijkse tempo soms overweldigend is, vinden steeds meer mensen hun weg terug naar het lichaam. Deze behoefte fungeert als een diepgaande reis, waarmee we de verbinding met ons fysieke zelf kunnen herstellen te midden van de hectiek van het dagelijks leven.

Somatic Release Therapy erkent het lichaam als een levend archief, doordrongen van subtiele energieën die vaak over het hoofd worden gezien in de drukte van het moderne bestaan. De brug die Somatic Release Therapy biedt, begint bij het bewustzijn van deze subtiele energieën. Door middel van diverse lichaamsgerichte technieken, ademhalingsoefeningen en energetische benaderingen, wordt de aandacht gericht op het herkennen en balanceren van de energetische stromen in het lichaam. Deze bewustwording vormt de basis van de brug, waarlangs we stap voor stap terugkeren naar ons lichaam.

Naarmate het bewustzijn van de energetische aspecten van het lichaam groeit, ontstaat er een diepere verbinding met fysieke sensaties, emoties en intuïtie. Het lichaam wordt niet langer gezien als slechts een biologisch mechanisme, maar als een bron van wijsheid en zelfinzicht. 

MAGDA_by_LandaPenders-57.jpg

Naast het leren werken met elementen zoals para-sympathisch ademwerk, beweging, expressie en het lichaam als eigen instrument mag je het volgende verwachten: 

 1. Diepgaand Lichaamswerk: Verken verschillende lichaamsgerichte technieken om spanningen te verlichten en de natuurlijke energiestroom te herstellen. Geïnspireerd door de principes van de training: Nervous System Energetics, duiken we diep in de connectie tussen het lichaam, het zenuwstelsel en de wervelkolom.

 2. Energetische Alchemie: Leer werken met subtiele energiestromen, ontdek en transformeer blokkades. Dit gaat verder dan traditioneel energetisch werk, je leert de knop in te drukken van het lichaam waarbij het lichaam weer terug mag komen in het zelfherstellende vermogen. 

 3. Trauma-geïnformeerde Benadering: Ontwikkel een diepgaand weten en inzicht in de impact van trauma op het bewustzijn, op het lichaam en leer begeleidingstechnieken die veilig en respectvol zijn.

 4. Psycho-educatie Integratie: Begrijp hoe gedachten en emoties interageren met het fysieke. Gebruik de kennis van het zenuwstelsel om een holistische benadering van welzijn te ontwikkelen.

05JENNEFER_by_LandaPenders-17.jpg
Ahmyo, Sacred Healing.png

Somatisch werk volgens de Ahmyo Methode is een para-sympathische benadering van lichaamswerk, waarbij liefdevolle aandacht wordt besteed aan spanningsgebieden. 

05JENNEFER_by_LandaPenders-12.jpg

Je leert:

 • Trauma Theorie vanuit het Zenuwstelsel en de Wervelkolom: Ontwikkel een diepgaand begrip van trauma vanuit het perspectief van het zenuwstelsel en de wervelkolom. Leer de subtiliteiten van de impact van trauma op het lichaam en de geest.

 • Ahmyo Sacred Healing Method Theorie: Verdiep je in de Ahmyo Sacred Healing-methodologie, met specifieke aandacht voor de dynamiek van mannelijke, vrouwelijke en innerlijke kind energie in diverse bewustzijnsvelden. Begrijp hoe deze energieën met elkaar verweven zijn en hun invloed uitoefenen op ons welzijn.

 • Overlevingsmechanismen en Communicatie tussen Geest en Lichaam: Verken de complexiteit van overlevingsmechanismen in het lichaam en begrijp hoe de communicatie tussen geest en fysiek weefsel plaatsvindt. Leer op een veilige, ethische manier te navigeren en te werken met deze mechanismen.

 • Energetische Opslagplekken - Chakra's, Meridianen en Drukpunten: Ontdek de subtiele energieopslagplaatsen in het lichaam door te werken met de chakra's, meridianen en drukpunten. Begrijp hoe deze centra een rol spelen in het vasthouden en vrijlaten van energie.

 • Ademhaling en Beweging: Ontdek het belang van ademhaling en beweging tijdens lichaamswerk. Leer effectieve technieken om deze krachtige elementen te integreren voor een diepere heling.

 • Geluid en Beweging als Expressie-Instrument: Verken de kracht van geluid en beweging als expressiemiddelen. Ontdek hoe deze vormen van zelfexpressie kunnen bijdragen aan het bevrijden van opgeslagen energie en emoties.

 • De Kracht en Kunst van Aanraking: Ontwikkel een begrip van de kracht en kunst van aanraking, evenals het belang van het juist loslaten. Leer hoe subtiele aanraking een transformerend instrument kan zijn in het proces van heling.

MAGDA_by_LandaPenders-43.jpg

Somatic Release Therapy fungeert als een transformerende reis naar het lichaam, waarbij deelnemers worden begeleid om te gronden, te centreren en in harmonie te zijn met zichzelf. Deze methodiek dient als een krachtige gids naar een dieper begrip van het individu, bevrijd van externe verwachtingen en afleidingen. Als facilitator van Somatic Release Therapy leer je anderen te ondersteunen op deze reis naar zelfontdekking, waarbij de subtiliteiten van het eigen wezen worden verkend en een gevoel van heelheid wordt ervaren dat reikt tot voorbij het louter fysieke.

In een wereld die vaak wordt beheerst door externe prestaties en constante prikkels, biedt Somatic Release Therapy een waardevol kompas om mensen terug te leiden naar de wijsheid en rust die inherent aanwezig zijn in hun eigen lichaam. Als begeleider van dit proces ben je een uitnodiging voor anderen om de brug te betreden en hun eigen reis naar zelfontdekking te beginnen.

Je ontvangt:

 • Diepgaande Kennis: Je krijgt een diepgaande verkenning van het energetische aspect van het lichaam vanuit de Ahmyo methode en leert hoe je deze kennis kunt toepassen bij jezelf en bij anderen.

 • Praktische Ervaring: Je krijgt de gelegenheid om praktische vaardigheden op te bouwen door te oefenen met elkaar. 

 • Studiemateriaal: Er wordt studiemateriaal verstrekt om je leerproces te ondersteunen en te verrijken.

 • Certificering: Na succesvolle afronding van de training ontvang je een certificaat als bewijs van je deelname en bekwaamheid als Somatic release Therapist.

 • Een Levenslange Vaardigheid: De kennis en vaardigheden die je tijdens deze training verwerft, zullen niet alleen waardevol zijn tijdens de training zelf, maar gedurende je hele leven. Deze vaardigheden hebben toepassingen op zowel persoonlijk als professioneel vlak en bieden blijvende waarde.​

Ahmyo, Sacred Healing.png
 • Studiegids en Algemene voorwaarden:
 • Inschrijven
 • Voor wie is deze training?
  Deze training is geschikt voor professionals zoals therapeuten, coaches, masseurs, en yogadocenten, maar ook voor iedereen die een passie heeft voor het helpen van anderen. Of je nu al ervaring hebt in een gerelateerd veld of nieuw bent in de wereld van energetisch lichaamswerk, deze training biedt waardevolle kennis en vaardigheden die je kunt toepassen. Zelfs als je geen ervaring hebt als therapeut en/of lichaamswerker maar wel interesse hebt in deze training, ben je van harte welkom om je aan te melden. Na aanmelding zal er een intakegesprek plaatsvinden om te kijken of de training geschikt is voor jou.
 • Wat is de investering voor deelname?
  De investering voor deelname aan de training: Nervous system Energetics bedraagt €1444,- en kan in delen worden voldaan. Als er wordt gekozen om de investering in delen te voldoen, ziet het betaalplan er als volgt uit: Een eenmalige betaling van €144,- als reserveringskosten. Gevolgd door vijf maandelijkse termijnen van €260,- elk.
 • Overige vragen?
  Overige vragen kun je stellen door contact op te nemen via: info@ahmyosacredhealing.com Deze vragen zullen binnen 2 werkdagen worden beantwoord.
 • Hoelang en wanneer vindt deze training plaats?
  Deze training bestaat uit vier lesdagen in groepsvorm, twee individuele 1:1 sessies en materiaal om thuis te studeren. De eerst volgende Nervous System Energetics vindt plaats op: - 15, 16, 29 & 30 april 2024 (inschrijven mogelijk, nog 1 plek vrij voor deelname). - 15, 16, 29 & 30 juli 2024 (inschrijven mogelijk).
 • Kan ik deelnemen zonder te weten wat mijn 'medicijn' is?
  Absoluut, je bent van harte welkom! Veel deelnemers starten de jaartraining zonder een helder beeld te hebben van hun 'medicijn'. Doorheen de ervaringen, kennisoverdracht en transformatieprocessen in de jaartraining ontvouwt en verdiept jouw unieke medicijn zich organisch. Het is een reis van zelfontdekking en innerlijke groei waarin je de ruimte krijgt om jouw diepste roeping te verkennen. Vele deelnemers hebben tijdens de jaartraining helderheid gevonden over hun medicijn en zijn op diepgaande wijze verbonden geraakt met hun zielsmissie. Voorbeelden van unieke 'medicijnen' die zich tijdens de jaartraining hebben ontvouwd: Sterftebegeleider: Het begeleiden van anderen in het proces van sterven. Emotie-proever: Het vermogen om de diepte en smaak van emoties te proeven, zonder dat het wordt uitgesproken hoe de ander zich voelt. Zwangerschaps-/baarmoederbegeleider: Het ondersteunen van vrouwen tijdens de zwangerschap en in het verbinden met de energie van de baarmoeder. Lichaamswerker: Het faciliteren van transformatie en heling door middel van lichaamsgericht werk. Groeps- en teamwerker: Het leiden en begeleiden van groepen en teams in hun gezamenlijke ontwikkeling. Innerlijk kind-drager: De capaciteit om het innerlijke kindgevoel van anderen over te nemen, om hen hier vervolgens doorheen te begeleiden, en te helpen bij de verwerking van jeugdtrauma's.
 • Inhoud Jaartraining
  Er zijn drie modules waarbij elke module wordt afgesloten met een psilokakau ceremonie en een daarbij opvolgende integratie bijeenkomst. Alle bijeenkomsten zijn in fysieke vorm. Tussen de module bijeenkomsten door ontvang je een individuele sessie om je proces tijdens deze jaartraining zo goed als mogelijk te kunnen waarborgen. De Lesdagen staan gepland op de volgende data: Module 1: Innerlijk kind en de levenservaringen & het aardse bewustzijn 6 september 2024 11 oktober 2024 8 november 2024 7 december 2024 (Psilokakau ceremonie) 10 december 2024 (Online: integratie bijeenkomst) Module 2: Vrouwelijke energie en het pijnlichaam & het onder bewustzijn 10 januari 2025 7 februari 2025 7 maart 2025 12 april 2025 (Psilokakau ceremonie) 15 april 2025 (Online: integratie bijeenkomst) Module 3: Mannelijke energie en de copingstrategie & het hogere bewustzijn 9 mei 2025 13 juni 2025 11 juli 2025 9 augustus 2025 (Psilokakau ceremonie) 12 augustus 2025 (Online: integratie bijeenkomst)
 • Kan je de modules los bijwonen?
  Nee. De bijeenkomsten vormen een logisch geheel en zijn niet los van elkaar te volgen. Meld je je aan voor de Sacred Healing jaartraining dan committeer je je voor het hele opleidingsjaar inclusief de eerder beschreven investeringen. Wanneer je je commitment bij deze jaartraining neerlegt is het niet de bedoeling om hier tijdig mee te stoppen. Deelnemen aan deze jaartraining vraagt een toewijding, een commitment, een diepe investering qua tijd, energie en een daarbij passende financiële investering. Ik kan je alle tools meegeven die je nodig hebt maar uiteindelijk ben JIJ de kapitein van je eigen schip. Het is aan jou om deze tools te integeren in het dagelijks leven zodat het kan bewegen, getild kan worden naar een veel hoger niveau dan alleen nieuwe (oer oude) kennis, een nieuw weten.
 • Wat is de financiële investering?
  De financiële investering is €4444,- (en kan in 15 termijnen worden voldaan). Bij definitieve inschrijving zal er een aanbetaling van €144,- worden gevraagd. De aanbetaling van €144,- zal worden verrekend met de financiële investering. Deze financiële investering is inclusief: 9 gezamenlijke module bijeenkomsten 9 individuele sessies 3 psilokakau ceremonies Alle lesmateriaal wat je nodig hebt Licentie om te werken met de Ahmyo Methode Een Ahmyo Sacred Healing goodiebag/werkpakket. Lunch op de module dagen
 • Aanmelden?
  Lief mens! Ik ontvang je graag en met alle liefde. Jezelf aanmelden voor deze jaartraining kan door een mailtje te sturen naar: info@ahmyosacredhealing.com Er zijn maximaal 6 plekken beschikbaar voor deelname, VOEL jij een ja? Wil ik je adviseren hier gehoor aan te geven. Dit zal de laatste keer zijn dat ik deze jaartraining in deze vorm aanbied.
 • Welke voorbereidingen zijn van belang te treffen alvorens deelname aan een ceremonie?
  Er zijn verschillende belangrijke voorbereidingen die je moet treffen voordat je deelneemt aan een psilokakau ceremonie. Deze voorbereidingen hebben betrekking op verschillende aspecten. Een paar dagen voorafgaand aan de ceremonie kan het nuttig zijn om een licht en zuiverend dieet te volgen. Dit kan het vermijden van zwaar, gekruid voedsel, alcohol, cafeïne en bepaalde kruiden omvatten. Het doel is om je lichaam te zuiveren en je receptiviteit te vergroten voor de plantmedicijnen. Het is van groot belang om je geest en emoties voor te bereiden op de ervaring. Reflecteer op je intenties, doelen en eventuele emotionele uitdagingen waarmee je te maken hebt. Het is belangrijk om te begrijpen dat de ceremonie niet alleen op de dag zelf plaatsvindt, maar dat de voorbereiding ook een integraal onderdeel is van het proces. Het vraagt om een vorm van commitment en betrokkenheid. Na definitieve aanmelding ontvang je meer gedetailleerde informatie over de voorbereidingen die je moet treffen.
 • Is Psilokakau vergelijkbaar met een ayahuasca ceremonie?
  Zowel psilokakau als ayahuasca zijn beide plantmedicijnen, maar ze hebben elk een unieke manier van communiceren. Psilokakau verwijst naar een combinatie van psilocybinehoudende paddenstoelen/truffels (zoals magic mushrooms) en cacaodrank, terwijl ayahuasca een psychoactieve drank is die wordt bereid uit de Banisteriopsis caapi-wijnstok en andere plantaardige ingrediënten. Beide plantmedicijnen hebben entheogene eigenschappen en kunnen leiden tot diepgaande spirituele ervaringen en innerlijke reizen. Ze kunnen inzichten, emotionele heling en persoonlijke groei bevorderen. Wat betreft de "diepgang" en de intensiteit van een ceremonie, kunnen zowel psilokakau als ayahuasca vergelijkbare ervaringen bieden. Beide kunnen een diepere verbinding met het zelf, het universum en het hogere bewustzijn mogelijk maken.
 • Wat mag ik van de begeleiding verwachten?
  Van onze begeleiding mag je verwachten dat zij de juiste en liefdevolle ondersteuning bieden gedurende je reis. De plantreizen die wij organiseren worden vormgegeven met een diepgaande energetische therapeutische benadering. Hierbij komen de eeuwenoude energetische kennis en het hedendaagse therapeutische bewustzijn op een bijzondere wijze samen. Onze begeleiders zijn getraind en ervaren in het harmonieus integreren van deze twee stromingen. Ze hebben diepgaande kennis van de energetische aspecten van plantmedicijnen en begrijpen hoe deze kunnen worden aangewend voor therapeutische doeleinden. Deze integratie van oude wijsheid en hedendaagse inzichten creëert een unieke en effectieve benadering die gericht is op persoonlijke groei, bewustwording en heling. Tijdens je reis met onze begeleiding kun je verwachten dat je wordt ondersteund op zowel energetisch als therapeutisch niveau, met aandacht voor zowel de spirituele als de emotionele aspecten van je ervaring. Dit holistische perspectief strekt zich uit tot de diepste lagen van jezelf, waar heling en transformatie mogelijk worden.
 • Hoe zijn de psilokakau ceremonies ontstaan?
  De psilokakau ceremonies zijn begonnen met een droom met de boodschap om cacao te leren kennen. Na vele jaren reizen en spaceholden met ayahuasca voelde ik enige aarzeling over wat cacao voor mij zou kunnen betekenen. Want… Ayahuasca was voor mij hét moeder medicijn en waarom een ander medicijn als ik me zo thuis voel bij haar. Maar diep van binnen wist ik dat ik deze droom moest volgen. Toen ik cacao leerde kennen, ontstond er een diepe verbondenheid en voelde ik me intern door haar Spirit begeleid. Enkele maanden later werd ik opnieuw uitgenodigd in een droom, dit keer om paddenstoelen en blauwe lotus toe te voegen. Hoewel ik wederom mijn twijfels had en me afvroeg of dit wel veilig was, besloot ik onderzoek te doen. Ik ontdekte dat deze combinatie al eeuwenlang werd gebruikt en dat het een boodschap was van iets hogers. Ik kan het niet anders omschrijven dan dat Spirit wilde dat ik op deze manier in aanraking kwam met een nieuw medicijn. Stap voor stap begon ik te experimenteren met deze combinatie totdat ik de juiste dosering vond waarin de planten duidelijk met mij konden communiceren en ik hen begreep. Tijdens deze bijzondere ontmoeting werden deze samenstelling planten mijn leraren en gidsen. Ze dragen zo een diepgaande wijsheid en kracht met zich mee. Via deze weg mocht ik “eerst" leren om op een diep niveau met hen te communiceren, hun taal te leren spreken, ze hebben namelijk een hele andere vorm van communicatie in vergelijking met ayahuasca. Dit medicijn voelt voor mij als een brug naar mijn wortels, naar mijn voorouders, en het brengt een diep gevoel van thuiskomen met zich mee. Het verbindt me met mijn erfgoed en herinnert me aan de kracht en wijsheid die mijn voorouders koesterden. Het is een diepgaand medicijn welke mij begeleid naar mijn essentie. Ik voel me gezegend dat ik tijdens mijn psilokakau-ceremonies hun wijsheid en helende kracht mag ervaren en anderen mag ondersteunen tijdens hun innerlijke reis. Ik voel me bevoorrecht om mensen te begeleiden op hun weg naar persoonlijke transformatie en groei en samen met dit medicijn bruggen te slaan tussen de verschillende delen van henzelf.
 • Krijgt elke deelnemer dezelfde hoeveelheid van het plantmedicijn om in te nemen?
  Nee, niet alle deelnemers ontvangen automatisch dezelfde hoeveelheid plantmedicijn om in te nemen tijdens een ceremonie. Het bepalen van de dosering wordt vaak individueel en intuïtief afgestemd op elke persoon. De hoeveelheid die iemand ontvangt, kan afhangen van verschillende factoren, zoals gevoeligheid, eerdere ervaringen, persoonlijke intenties en de beoordeling van de begeleiders. Op basis hiervan kunnen wij een beslissing nemen over de dosering die het meest geschikt is voor de individuele deelnemer. Het is belangrijk op te merken dat we ervaren professionals zijn die getraind zijn in het werken met plantmedicijnen. We hebben voldoende kennis en ervaring om de dosering op een veilige en effectieve manier af te stemmen op de behoeften van elke persoon. Het doel is om een optimale ervaring te creëren, waarbij de deelnemer de voordelen en inzichten van het plantmedicijn kan ervaren, terwijl de veiligheid en het welzijn gewaarborgd blijven.
 • Kan ik na een ceremonie gewoon naar huis?
  Ja. Na een psilokakau ceremonie kun je over het algemeen voldoende geland zijn om naar huis te gaan, inclusief zelfstandig rijden. Psilokakau heeft over het algemeen een kortere duur en een "milder effect" in vergelijking met ayahuasca. Bij een ayahuasca ceremonie daarentegen kan de ervaring langduriger zijn. Het is altijd verstandig om na een plantmedicijn ceremonie goed naar jezelf te luisteren en te beoordelen of je in staat bent om veilig naar huis te gaan. Als je twijfelt of je nog steeds de effecten voelt of als je je niet comfortabel voelt om te rijden, is het aan te raden om een alternatieve vorm van vervoer te regelen.
bottom of page