top of page

Training: Somatic Release Therapy

In onze moderne wereld, waar de geest vaak overuren maakt en het dagelijkse tempo soms overweldigend is, vinden steeds meer mensen hun weg terug naar het lichaam. Deze behoefte fungeert als een diepgaande reis, waarmee we de verbinding met ons fysieke zelf kunnen herstellen te midden van de hectiek van het dagelijks leven.

Somatic Release Therapy erkent het lichaam als een levend archief, doordrongen van subtiele energieën die vaak over het hoofd worden gezien in de drukte van het moderne bestaan. De brug die Somatic Release Therapy biedt, begint bij het bewustzijn van deze subtiele energieën. Door middel van diverse lichaamsgerichte technieken, ademhalingsoefeningen en energetische benaderingen, wordt de aandacht gericht op het herkennen en balanceren van de energetische stromen in het lichaam. Deze bewustwording vormt de basis van de brug, waarlangs we stap voor stap terugkeren naar ons lichaam.

Naarmate het bewustzijn van de energetische aspecten van het lichaam groeit, ontstaat er een diepere verbinding met fysieke sensaties, emoties en intuïtie. Het lichaam wordt niet langer gezien als slechts een biologisch mechanisme, maar als een bron van wijsheid en zelfinzicht. 

04MELODIE_by_LandaPenders-3.jpg

Naast het leren werken met elementen zoals para-sympathisch ademwerk, beweging, expressie en het lichaam als eigen instrument mag je het volgende verwachten: 

 • Diepgaand Lichaamswerk: Verken verschillende lichaamsgerichte technieken om spanningen te verlichten en de natuurlijke energiestroom te herstellen. Geïnspireerd door de principes van de training: Nervous System Energetics, duiken we diep in de connectie tussen het lichaam, het zenuwstelsel en de wervelkolom.

 • Energetische Alchemie: Leer werken met subtiele energiestromen, ontdek en transformeer blokkades. Dit gaat verder dan traditioneel energetisch werk, je leert de knop in te drukken van het lichaam waarbij het lichaam weer terug mag komen in het zelfherstellende vermogen. 

 • Trauma-geïnformeerde Benadering: Ontwikkel een diepgaand weten en inzicht in de impact van trauma op het bewustzijn, op het lichaam en leer begeleidingstechnieken die veilig en respectvol zijn.

 • Psycho-educatie Integratie: Begrijp hoe gedachten en emoties interageren met het fysieke. Gebruik de kennis van het zenuwstelsel om een holistische benadering van welzijn te ontwikkelen.

MAGDAFEB24_by_LandaPenders-16.jpg

Somatic Release Therapy fungeert als een transformerende reis naar het lichaam, waarbij deelnemers worden begeleid om te gronden, te centreren en in harmonie te zijn met zichzelf. Deze methodiek dient als een krachtige gids naar een dieper begrip van het individu, bevrijd van externe verwachtingen en afleidingen. Als facilitator van Somatic Release Therapy leer je anderen te ondersteunen op deze reis naar zelfontdekking, waarbij de subtiliteiten van het eigen wezen worden verkend en een gevoel van heelheid wordt ervaren dat reikt tot voorbij het louter fysieke.

In een wereld die vaak wordt beheerst door externe prestaties en constante prikkels, biedt Somatic Release Therapy een waardevol kompas om mensen terug te leiden naar de wijsheid en rust die inherent aanwezig zijn in hun eigen lichaam. Als begeleider van dit proces ben je een uitnodiging voor anderen om de brug te betreden en hun eigen reis naar zelfontdekking te beginnen.

07MAGDA_by_LandaPenders-9_edited.jpg

Je leert:

 • Trauma Theorie vanuit het Zenuwstelsel en de Wervelkolom. Ontwikkel een diepgaand begrip van trauma vanuit het perspectief van het zenuwstelsel en de wervelkolom. 

 • Ahmyo Sacred Healing Method Theorie, met specifieke aandacht voor de dynamiek van mannelijke, vrouwelijke en innerlijke kind energie in diverse bewustzijnsvelden.

 • Overlevingsmechanismen en Communicatie tussen Geest en Lichaam. Leer op een veilige, ethische manier te navigeren en te werken met deze mechanismen.

 • Energetische Opslagplekken - Chakra's, Meridianen en Drukpunten. Begrijp hoe deze centra een rol spelen in het vasthouden en vrijlaten van energie.

 • Ademhaling en Beweging. Leer effectieve technieken om deze krachtige elementen te integreren voor een diepere heling.

 • Geluid en Beweging als Expressie-Instrument. Ontdek hoe deze vormen van zelfexpressie kunnen bijdragen aan het bevrijden van opgeslagen energie en emoties.

 • De Kracht en Kunst van Aanraking, evenals het belang van het juist loslaten. Leer hoe subtiele aanraking een transformerend instrument kan zijn in het proces van heling.

07MAGDA_by_LandaPenders-6.jpg

Deze training biedt een unieke combinatie van theoretisch en praktijkgericht leren. Gedurende de verschillende modules krijg je niet alleen theoretische kennis, maar krijg je ook de kans om deze kennis meteen in de praktijk te brengen. Op deze manier kun je zelf ervaren hoe somatic release therapy in de praktijk functioneert, waardoor je het vertrouwen en de vaardigheden kunt opbouwen die essentieel zijn voor het toepassen van de Ahmyo methode.

Als deelnemer aan deze training ontvang je theoretische inzichten over hoe trauma in het lichaam verwerkt wordt en hoe je het lichaam uitnodigt om in aanwezigheid te blijven, zelfs daar waar onverwerkte emoties, ervaringen of energie aanwezig zijn. Dit stelt de persoon in staat om het helingsproces zelf in gang te zetten. We volgen de energie van het lichaam en nodigen het uit, waardoor het lichaam stap voor stap en in veiligheid, in zijn eigen tempo, opnieuw kan leren verbinden.

 • Studiegids:
 • Voor wie is deze training?
  Deze training is geschikt voor professionals zoals therapeuten, coaches, masseurs, en yogadocenten, maar ook voor iedereen die een passie heeft voor het helpen van anderen. Of je nu al ervaring hebt in een gerelateerd veld of nieuw bent in de wereld van energetisch lichaamswerk, deze training biedt waardevolle kennis en vaardigheden die je kunt toepassen. Zelfs als je geen ervaring hebt als therapeut en/of lichaamswerker maar wel interesse hebt in deze training, ben je van harte welkom om je aan te melden. Na aanmelding zal er een intakegesprek plaatsvinden om te kijken of de training geschikt is voor jou.
 • Wat is de investering voor deelname?
  De investering voor deelname aan de training: Nervous system Energetics bedraagt €1444,- en kan in delen worden voldaan. Als er wordt gekozen om de investering in delen te voldoen, ziet het betaalplan er als volgt uit: Een eenmalige betaling van €144,- als reserveringskosten. Gevolgd door vijf maandelijkse termijnen van €260,- elk.
 • Overige vragen?
  Overige vragen kun je stellen door contact op te nemen via: info@ahmyosacredhealing.com Deze vragen zullen binnen 2 werkdagen worden beantwoord.
 • Hoelang en wanneer vindt deze training plaats?
  Deze training bestaat uit vier lesdagen in groepsvorm en materiaal om thuis te studeren. De eerst volgende Nervous System Energetics vindt plaats op: - 15, 16, 29 & 30 juli 2024 (VOL) - 2, 3, 23, 24 september 2024
 • Agenda
  13 en 14 mei 2024 van 10:00 - 16:00 Intervisie: 27 mei 2024 19:00 via Zoom 10 en 11 juni 2024 10:00 - 16:00 Intervisie: 24 juni 2024 19:00 via Zoom 8 en 9 juli 2024 10:00 - 16:00 Intervisie: 22 juli 2024 19:00 via Zoom 16 en 17 september 10:00 - 16:00 Intervisie: 30 september 2024 19:00 via Zoom 21 en 22 oktober 10:00 - 16:00 Intervisie: 4 november 2024 19:00 via Zoom 18 en 19 november 10:00 - 16:00 Deze trainingsdata is VOL. Je kunt je op het inschrijfformulier inschrijven voor de wachtlijst.
 • Wat zijn de grote lijnen van deze training?
  We gaan deze reis samen aan gedurende 6 maanden. Elke maand zijn er twee aaneengesloten dagen/ bijeenkomsten (dus in totaal 12 fysieke bijeenkomsten). Maandelijkse intervisie/overlegmomenten (via Zoom). Ondersteunende WhatsApp groep. Naast de aangereikte handvaten zul je ook zelf diepgaande (en transformerende) processen doormaken. Je wordt aangemoedigd om het geleerde direct in de praktijk te brengen, waardoor de training nog dieper zal integreren.
 • Wat is de investering voor deelname?
  De investering voor deelname aan de training: Somatic Release Therapy bedraagt €3333,- en kan in delen worden voldaan. Als er wordt gekozen om de investering in delen te voldoen, ziet het betaalplan er als volgt uit: Een eenmalige betaling van €133,- als reserveringskosten. Gevolgd door acht maandelijkse termijnen van €400,- elk.
 • Hoe lang duurt het voordat ik resultaten zie?
  De snelheid van transformatie varieert van persoon tot persoon, maar veel deelnemers ervaren al na enkele modules een verschuiving in hun energie en bewustzijn. Het belangrijkste is om open te staan voor de processen en bereid te zijn om consistent te 'oefenen'.
 • Ik heb al heel veel werk aan mezelf gedaan en ben me bewust van mijn patronen. Is "The Alchemy of Energy" nog steeds geschikt voor mij?
  Ja, "The Alchemy of Energy" kan nog steeds waardevol voor je zijn, zelfs als je al veel werk aan jezelf hebt gedaan en je bewust bent van je patronen. Dit programma biedt diepgaande inzichten en tools die je kunnen helpen om nog dieper te gaan in je proces, om hardnekkige patronen te doorbreken en om nieuwe niveaus van innerlijke groei te bereiken.
 • Hoe worden de live Zoom-sessies georganiseerd en hoe kan ik eraan deelnemen?
  De live Zoom-sessies worden georganiseerd op vaste data en tijden. Tijdens deze sessies gaan we dieper in op de behandelde concepten, beantwoorden we vragen en bieden we ondersteuning en begeleiding. Alle sessies vinden plaats via Zoom en duren ongeveer 2 uur. De live sessies worden opgenomen en worden beschikbaar gesteld in het online leerplatform, zodat je ze altijd kunt terugkijken! Data live sessies: Live sessie 1: Zondag 16 juni 2024 om 14:00 Live sessie 2: Zondag 30 juni 2024 om 14:00 Live sessie 3: Zondag 14 juli 2024 om 14:00 Live sessie 4: Zondag 28 juli 2024 om 14:00 Live sessie 5: Zondag 11 augustus 2024 om 14:00
 • Hoe lang duurt dit online programma?
  'The Alchemy of Energy' is een zelfgeleide cursus van 5 modules, met live Zoom-sessies verspreid over enkele weken voor extra ondersteuning.
 • Wanneer gaat het programma van start?
  Het programma zal vanaf maandag 3 juni 2024 online beschikbaar zijn! Vanaf dat moment zullen de modules tweewekelijks worden vrijgegeven. De live sessies staan tussen het vrijgeven van de modules ingepland.
 • Is er een specifieke tijdslimiet om de cursus te voltooien?
  Nee, er is geen strikte tijdslimiet om de cursus te voltooien. Je kunt in je eigen tempo door de modules gaan. De live Zoom-sessies zij niet verplicht om bij te wonen maar op basis van je eigen schema. We raden echter aan om regelmatig deel te nemen en consistent te blijven, zodat je optimaal kunt profiteren van de cursuservaring en de ondersteuning die hierbij past.
 • Tot wanneer kan ik me inschrijven?
  Je kunt je inschrijven tot twee weken nadat The Alchemy of Energy van start is gegaan!
 • Wat is de investering van dit programma?
  De investering voor dit programma bedraagt €888,-. Echter, als je besluit om vóór 27 mei 2024 in te stappen, is de investering slechts €444,-. Je hebt ook de mogelijkheid om de investering in vier termijnen te voldoen.
 • Wat als ik tijdens de cursus vragen heb of extra ondersteuning nodig heb?
  We moedigen vragen en interactie aan! Naast de live Zoom-sessies kun je altijd contact opnemen met onze ondersteunende community via het online platform. We staan klaar om je vragen te beantwoorden en je te ondersteunen op deze reis.
 • Is deze cursus geschikt voor beginners op het gebied van spiritualiteit en zelfontwikkeling?
  Absoluut! 'The Alchemy of Energy' verwelkomt deelnemers van alle niveaus, van beginners tot gevorderden. Onze cursus biedt een holistische benadering die toegankelijk is voor iedereen die verlangt naar diepgaande transformatie en bereid is om de reis naar zelfontdekking aan te gaan.
bottom of page